Pics





Mysigast med Vintern. Snön och ljusen, definitivt.

Kondom reklam och tuffing




Snodd av Kenza!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag gjorde nya saker varje dag.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade två, och höll ett! Det första var: Inte äta popcorn, det sprack i somras efter drygt ett halv år. Det andra var att inte käka chips och det har jaf fortfarande inte gjort.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja.
4. Dog någon som stod dig nära? Nej, som tur var inte.
5. Vilka länder besökte du? Endast England, London.
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Kärlek, tror jag.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? inga speciella datum, men speciella perioder. 
8. Vad var din största framgång 2009? Jag stod upp för en sak, rätt stor grej, jag satte mig själv i första hand och brydde mig inte om vad andra tyckte och tänkte.
9. Största misstaget? Vill inte gå in på det, lite privat.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? aa, brytit ett revben, haft svinis och lite annat smått och gott.
11. Bästa köpet? Oj. Jag har ingen aning.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Kläder!!!
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Det finns så mycket som gjorde mig glad i år
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Sommarplågorna, right round, En massa Sara Bareilles.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare!
16. Vad önskar du att du gjort mer? Rest mer!
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Jag vet inte...
18. Hur tillbringar du julen? Med min familj på julafton, med släkten på pappas sida på juldagen och med slläkten på mammas sida på annandagen. SOM VANLIGT!
19. Blev du kär i år? Nej, jag tror inte det.
20. Favoritprogram på TV? Grey's, OTH.
21. Bästa boken du läste i år? The notebook!
22. Största musikaliska upptäckten? Spotify! Eller kan jag svara så?
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Ett kamera objektiv.
25. Något du önskade dig men inte fick? öhhhhh.......
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Kommer inte ihåg,  och det låter inge bra, jag vet!
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Brittan konserten i somras kanske? En utomlandsresa på sommaren?
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Trendig, randig, svart, smycken, klackskor, TUBKJOLEN.
29. Vad fick dig att må bra? Fc Järfälla F94.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Just nu Eminem och Taylor Lautner.
31. Vem saknade du? Nina och farfar i mellanåt.
32. De bästa nya människorna du träffade? Flickorna i FC järfälla, Tom och Kilis. Underbara allisammans.

SNÖBILD

Jag är hemma. Jag är glad. Jag är kall. Jag är trött. Jag är hungrig. Jag är hemsk. Jag är Amanda. Jag är femton år och åtta månader.

För att förklara mina text ovan ska jag ta en bit i tagen, dvs en dag i taget.

Söndag: Jag blev väckt av mamma när klockan var något för lite enligt mig, jag hade knappt sovit någon under natten och vaknade med huvudvärk. Ingen bra start! Jag satte mig i bilen, ny duschad och klar! Min bärbara dvd sattes på med The mentalist. Efter ett avsnitt och två och en halv timme till var vi framme, i Falun och Dalarna.
Det blev en dag fullspäckad med innebandy, fem jakobsbergmatcher såg jag och jag vet inte hur många utöver det jag satt bänkad framför. Skräp mat på Donken till lunch och middag på en pub inne i "staden".

Måndag: Ingen sovmorgon idag heller, väckar klockan ringde halv sex på morgonen och det var dags för min brorsas match 7:10. Efter det ett par till matcher. Mat på en pizzeria och sedan en film på bio, Alvin och gänget 2. Matcher igen och sedan middag på Scandic. Amerikans buffé. Mums!

Tisdag: Lika kallt som alla andra dagar. -20 minst!, på morgonen och sedan blev det något varmare framåt dagen. en fråga bara! Hur står folk ut med den kylan dagligen? Idag var det slutspel, dvs hela fyra matcher. Min brorsas lag togs sig hela vägen till finalen men där åkte de på torsk på 2-0.
Nästan direkt efteråt satte jag mig i bilen och dunkade Eminem i högtalarna hela vägen hem. Mysigt värre!

Okej, en lång med kortfattad text. Bye. bye.


Den bästa julklappen!



Glömde berätta en stor nyhet i inlägget nedan. JAG FICK EN KUSIN I NATT. En lillebror till Felicia på bilden ovan. Ett namnförslag har jag redan delat med mig av, Philip. Den lilla prinsen ska få namnet Philip tycker jag. Höhö..


I repeat ..



Bilden är suddig, men fin.

Mellandags rean var kaotisk, att befinna sig i skärholmens shopping centrum " the capital of shopping", på annandagjul är inte att rekomendera. Lyckades man komma in i en affär, behövde man ha tur om man lyckades ta sig ut ur en. Hahha.. Men hem fick jag med mig tre tröjor och en kjol, inte så illa.

Jag har även haft tid att åka en sväng till morfar för julafton nummer 3. Där serverades kalkon, fruktsallad och en massa godis. Mums.

Nu: PACKA!
Imorgon: FAAAALUUUN!

...

Efter en julhelg som heter duga blir det nu istället en tur till skhlm för lite shopping. Mellandagsrean är ju ett måste, dock hittar jag nästan aldrig någonting, men bara av att se skylningen om "halva priset" gör mig lycklig. Ja, jag må kanske vara en shopaholic. Bye

Juldagen

Hej mina vänner. Allt väl?
Det har nu varit både julafton och juldagen, vilket har resulterat i ett stökigt rum, tårar, pressenter, vikökning med 10kg och en massa skratt. Med andra ord är min jul den bästa.
Igår kom mormor och morfar hit och vi bastade, kollade på Kalle Anka, åt julmaten och öppnade klapparna. I mina paket låg bl.a en elefant, hörlurar, väggklocka, kläder, glasögon fodral, smycken och ja, mycket mer.
Idag blev det juldagens gamla vanliga, först pulkaåkning på förmiddagen med varm oboy i backen och en iskall rumpa efter lite förmånga fall i backen. På eftermiddag, eller redan klockan två bar det iväg mot farmor och farfar, där kusinerna också väntade. Jag lagade prinskorv och fixade i köket till en början, men eftersom farfar väldigt snabbt reagerade på att jag hade en systemkamera (han har visst inte märkt det tidigare, trots att jag har haft den i över ett år), så fick jag fullt upp med att leta reda på alla hans gamla godingar i skrubbarna. Tillslut fann jag hela baletten, tre objetiv, en kamera, en polaroidkamera, filmer, foton, solskydd, två blixtrar, en motor och en massa annat smått och gått. Ni förstår att jag må bara en gnutta överlycklig vid detta tillfälle va? Tyvärr hade farfar en pentax kamera och inte Canon, vilket gjorde att nästan ingenting passar, men om de farfar sa stämmer så finns det "saker" att köpa på fotoaffärer som kan fixa till mitt lilla problem. Så vem springer till en fotoaffär imorgon om inte Amanda? För det var nämligen så att hem fick jag med mig två objektiv, en blixt och lite annat smått. Är inte min farfar bäst!?

Okej, till er som inte är så kamera intresserade, till er som kanske förstod så mycket av de jag skrev tidigare vill jag bara hälsa God Jul.









Bakom kameran: Jag.

Från oss alla till er alla, en riktigt god jul


uppesittarkväll



Bakom kameran: Jag.

Idag har jag umgåtts med Dana. Det började med att jag kom hem till henne vid två tiden. Hemma hos henne stannade vi bara en stund, för sedan bar det iväg till Centrum och Wayne's coffee. Där fikade vi med Chai latte och kakor, och vi pratade om allt mellan himmel och jord.
I centrumet senare köpte jag två till julklappar så nu är jag helt klar!

Nu sitter jag framför tvn och Bingolottos uppesittarkväll och jag har redan fått BINGO en gång. Nu är jag hundra kronor rikare och tusen gånger gladar.

Puss.

dagen före dopparedagen.

Tjenamors.
Det har gått ett par dagar sedan jag loggade in här på bloggen och skrev en mening eller två. Mina dagar har varit underbara, mycket vila, mycket pulka och mycket film. Pulkaåkning är nog bland de roligaste man kan göra på vintern, tillsammans med ett gäng glada prickar blir det ännu roligare.
Hela dagen igår satt jag med min the mentalist box framför tvn, men framåt kvällen vid 21-22 någon gång kom Elin, Jennifer, Helena, Robin, Tom, Kilis, Bosse, Danne och Simon. Baksmällan sattes på och vi garavde på.
Efter filmen runt midnatt gick de flesta hem, men inte Kilis, Bosse och Simon. Vi satte på Eva och Adam och pratade gamla minnen. Höh.

Jo, där fick ni en kort sammanfattning om mina senaste dagar..

Ett stort plus för skjortor

Söndag, fjärde advent och snart jul. Jag gillat!

Efter att jag åkt pulka hela kvällen igår med ett gäng roligt folk så frös jag när jag vaknade. Men efter ett skål gröt och en stund framför tvn klädd i varma tofflor och tjocktröjor (observeraa om att jag sa det i plural), så piggnade jag i alla fall till och drog efter drygt en timme till Kista Galleria med mammsen. De sista julklapparna inhandlades, en BH och en skjorta på KappAhls barnavdelning som jag minst sagt föll för. Ni får se den senare!

Om tjugo minuter börjar veckans One tree hill och senare ikväll även Playa del sol. Ja, det är min sysselsättning för resten av den tjugonde december tvåtusennio.

Puss på rumpan.

Dagen i bilder







Det är vinter, det är jul.

Saturday

Idag är det en riktig juldag, dvs att hemmas bakas med pepparkakor och görs julgodis. Mysigt värre!

En del av förra årets pepparkakshus..

jullov

Hej mina vänner.
Skolavslutningen var idag och den var lika bra som vanligt. Det började med att lärarna hade någonslags julshow i teatern, den var nästan lika grym som förra årets. Efter det så fick vi gå till klassrummet, få betygen, choklad och våra arbeten från bilden. Betygen kan jag säga att jag är mer än nöjd med.

Efter skolan drog jag och ett par andra underbara flickor till Tasty's (i jakobsberg) och firade med lunch, jag åt så mycket att jag nog inte kommer bli hungrig igen förän lagom till julafton. I Jakobsberg inhandlade jag också en julklapp till min kära kusin felicia.

Nu är jag hemma och gäster ramlar in för dörren, måste dra. Bye.

+ och minus










Min dag har innehållit snö, paket, mat, Kemiprov, godis, träning, sällskapspel, nagellack, tändaljus och mycket annat. Jag har även varit jävligt förbannad och haft skrattattacker, med andra ord har jag haft ett bra dag. Den nästsista dagen i skolan också, imrogn får vi vårat sista terminsbetyg, sedan återstår bara slutbetygen. Ahhh..

Nu, välja ett julkort till mamma, snart, sova.


lucka 16 i julkalendern





SNÖ! Photos by: me.

Dagen har i storadrag varit bra, speciellt om man räknar bort alla mulningar och snö jag fått på mig. Jonathan Granudden är så gott som död imorgon!
Efter skolan så följde jag med Emil till Tobbe. Vi(jag, tobbe, jocke och emil) satt och pluggade till Kemiprovet vi har imorgon, och jag känner mig faktiskt lite säkrare nu. Skönt! Elin kom efter ett tag också, men när hon dök upp skulle vi andra dra så henne träffade vi inte så länge. Höhö.

Imorgon har jag en lektion som består av ett Kemiprov, uack!


Önskekläder från Modekungen.se


399:-

499:-

499:-


Have you ever loved someone so much, you'd give an arm for? Not the expression, no, literally give an arm for?



För ett par år sedan var jag ett stort fan av just Eminem, och ja det är jag nog fortfarande och här kommer än av mina favorit låtar. Låten har alldeles för mycket känslor, så mycket känlor att första gången jag hörde den rann det tårar från mina ögon.

"The only difference is I got the balls to say it"





Bakom kameran: Amanda Halonen (moi). De är tagna i Lindvallen förra året och jag gillar Sverigefärgerna, gör inte ni?

Idag föll den första snön som sedan efter också låg kvar på marken. Det har varit så kyligt i luften idag att jag höll på att frysa häcken av mig när jag gick hem från skolan, och vi ska inte snacka om hur mycket jag frös när jag gick till träningen.
Jag måste tillägga att FC järfälla f94 är ett gäng grymma tjejer, jag trivs med er i min omgivning!

Resumé

En update kanske ni mina kära tomater väntar på. Hur som helst hade jag tänkt mig en text nu, en text mo hur min fredag och min helg sett ut.

I fredags morse vaknade jag av väckarklockan 05:15, jag skippade snoozningen och klev direkt upp och klädde på mig och åt frukost. Redan klockan 06:45 var jag i skolan tillsammans med ett par tidiga tärnor. Alla bytte om och kvart över sju var det dags för genrep.
Tre föreställningar senare var jag ledig, men jag och Becca stannade kvar i skolan i alla fall. Vi satt bl.a och pratade med Jonte i typ 2-3 timmar.
Efter en middag hos mig så var vi tillbaka i skolan och det var dags för två konserter till.  Aja, lite mer info om själva konserterna. Den första som var på morgonen började bra, men så hände någonting med bandet när vi skulle börja på en låt, så vi fick börja om den. Lite pinsamt kanske, men sånt händer. På andra konserten hände dock någonting mer dramatiskt. Själva Lucian började nämligen brinna i sitt hår, eller nästan i allafall, hon började brinna i kronan. Läskigt var det, men vi i kören fortsatte sjunga, så duktiga som vi är.
På den tredja sen så var det en tjej som ramlade ner från ställningen där kören stod, hon föll rakt ner på scenen och låg sedan kvar där. Läskigt! På kvällen sen, så gick allting mycket bättre inga fel vad jag vet.
Shabbe och jag, efter sista konserten ville festa, men eftersom vi typ inte vart vi skulle och för att vi insåg att alla bara skulle hem och att jaghade cup på morgonen efter, så ingenting speciellt hände. Istället gick jag hem till min kära familj och släkt där det bakades lussekatter och sågs på Idol. Erik vann, vilket jag hurrar för. Yeeeah!

Lördag då, jo först så var det en tidigmorgon. Skink-cupen i viksjösporthall började 10:00. Första matchen spelade vi mot ett lag som kallade sig pinkbabes, vi förlorade med 5-0. Efter matchen frågade vi tre tjejer i Pinkbabes var de egentligen spelar, som svar fick vi "i dam-allsvenskan och i superettan". Att bara torska med 5-0 var alltså helt okej. Hehe.
Vi spelade 3 macher till, men jag vill helst inte snacka om dem

På kvällen åt jag på la Gondola i viksjöcentrum och gick dirket efter tillbaka till sporthallen där Eldina och Ellen var, vi tittade på två matcher och sedan gick jag och Ellen hem till mig. Hos mig såg vi twilight, åt godis, åt popcorn, åt godis, drack läsk, åt godis och åt godis.
Innan vi gick och la oss satt vi uppe med spotify på, och framför allt Eminem hur länge som helst. Love him!

Idag vaknade och gick ner till sporthallen igen, där vi såg ännu en match, en match där tre lärare från vår skolan spelade. Sedan hjälpte Bästa-Ellen mig med en massa saker och därför vill jag bara säga att hon är grym.












Backstage bilder från Lucia









Bilder tagna från min finaste vän Dana.


Lucia förra året.





Pic1: By me. Pic2: Sandra eller Elin.

+-+-+-+-




Denna vecka har jag fått lämna och hämta två jättesöta och små barnrumpor från dagis. De är helt grymma båda två och jag älskar dem. Alexander, som pussar sin mamma på bilden ovan, är en hejare på att prata för att vara så liten. Han kan bl.a. sjunga hela staffan var en stalledräng. Moa, en liten tjej på fyra somrar kan både förstå och prata engelska bätte än mig(nästan).

Moa och Alexander helt fantastiska i alla fall, och om jag ska sitta och skriva allt de kan göra och hur bra de är på allt så får jag nog sitta tills solen reser sig igen...

btw, tack för alla fina ord jag fick från ett par inlägg därnere. Men jag vill bara tala om, hur mycket ni än talar om för mig hur mycket jag borde vara stolt över mitt utseende, så kommer jag nog aldrig tappa mina komplex ändå. Men ni ska veta att era ord värmer.. jag tar åt mig.

Un beso.

torsdag



För att denna tjej är magisk!


Idag har jag bl.a haft träning och nu är jag pepp som fan till skink-cupen i helgen må jag säga. I skolan har vi dock fortsatt med våra luciarepitioner, och ja vi kan väl säga att det går bättre, men det blir nog inte perfekt. haha..

Återkommer efter duschen!

Pussen.

Ja, jag har också komplex.

Trots att jag stöter på folk dagligen som säger, ät, du är smal osv, så betyder väl inte det att jag inte har en idealbild framför mig. En bild som visar en "perfekt " amanda, en sådan tjej jag vill vara(utseendemässigt). Så ja, här delar jag med mig av mina tankar, de saker jag är missnöjd med och de saker jag är nöjd med.


Delar av mitt utseende jag är nöjd med.
- Mina läppar
- Mina ögonfransar.
- Mitt hår (ibland).

Delar av mitt utseende jag inte är nöjd med.
- Min rumpa. (är för bred)
- Min mage. (alltid uppblåst, eller snarare tjock.)
- Mina lår. (för stora)
- Mina vader (för stora)
- Mina överarmar. (för stora)
- Min längd. (endast 1.60 m)



...


Godnatt mina änglar. Sov sött.



Smarteyes.









Titta vad jag har fått hämta hem idag! Mina nya älsklingar! Pilot-liknande läsglasögon helt enkelt, nu kanske jag orkar läsa lite, och kanske slipper huvudvärken efteråt. Jag får hoppas det i alla fall!

yeeah.


Jag och Dana-babe!

Folk.

Folk.

Elin, Emelie och Amanda.

Grethe och paulina.

Elin, Emelie, Jag, Linn och Amanda.

Emma, jag och Dana.

Folk.

Jag.

Ett par bilder från gårdagen.

Citat

Jonas: Men jag har redan råkat öppna nummer 21 i kalendern.
Mamma: Jaha, råkade du verkligen?
Jonas: Ja, jag tyckte det stod en 6 på den.

Hur kan man få 21 att se ut som en 6?

andra advent



Andra advent idag och jag pysslar, äter lussebullar och bara njuter av livet.

PartyNightLastNight



Hola babes.

Jag vaknade bara för ett litet tag sedan, men jag är fotrfarande trött som fan. Mitt huvud höll på att sprängas igår asså, och musiken som dunkade gjorde ju inte saken bättre liksom. Men vi hade kul ändå. Jag åkte dock hem rätt tidigt (vid tolv), vilket faktiskt var skönt med tanke på huvudvärken.

Bilder kommer senare(när Dana skickat dem). Pussar.

Partynight!



Just nu håller jag på och fixar mig inför kvällen hos Shabbe som fyllde år i början av veckan. Förhoppningsvis blir det en spetströja, tubkjol, högklackat och massvis med smycken. Yeeah.

lördag



Jag gillar glädjen i bilden. Trots våra(speciellt mitt) väldigt fula ansiktsuttryck så gillar jag den.


Det känns som om det inte var länge sedan det var skolavslutning och vi stod klädd i klänningar och klackskor utanför skolan. Glada och spralliga. Nu är det redan december, om ett halv år är det en ny skolavslutning. Omg, sen väntar gymnasiet. Ska jag skratta eller gråta?

juljuljul



Bakom kameran för ca ett år sedan: Jag.



!?#/£&

Igår efter skolan åkte jag och Ellen till Kista och shoppade julklappar. Jag blev dock inte riktigt klar, tyvärr. I Kista fick jag för första gången också se den nya utbyggnaden och jag gillat! Belle shoes, next, new yorker, monki, adidas, åhléns, mango och massa annat.
Jag och Ellen åt middag där med, det blev chicken bits till Ellen och Fich and chips till mig. Mumsigt värre!

Tack för igår Ellen!



Kolla blicken, magen, håret, hyn, läpparna, omg. Kolla in honom!

Okej, jag må va ett par år efterbliven, men nu efter jag har sett new moon måste jag uttala mig om detta. Fan vad Jake, Taylor, Jakob är het. Älskar hela han. Åhh jag är från och med nu total förälskad i twilight och i honom. Åhh.

Hur som helst. Idag så har jag varit med mamma inne i stan och bestämt bågar till mina läsglasögon, ett par pilotbrillor i en lite annorlunda stil blev det och jag älskar dem. Vill att de ska bli klara med de samma! Efter statdsbesöket bar jag mig hemåt till förorten igen, där jag träffade mina vänner Helena, Elin och Jennifer. Det blev en kväll på biografen och new moon. Love it.


första i tolfte

Första december, och gissa vad jag såg utanför fönstret under bildlektionen i förmiddags! Snö! Det snöade. Var jag lycklig? Svar ja. Dock smälte allting bort, men men. 

Inga märkvärdiga lektioner idag alls, imorgon händer det istället grejer. Lucia träningarna börjar, så hela förmiddagen ska jag stå tillsammans med oerhört många skolkamrater i teatern och sjunga. Efter skolan ska jag in till staden, till mammas jobb. Där ska jag vänta till ho slutar och sedan ska vi förhoppningsvis köpa glasögon. Yeeah.





Bild från lucia förra året. Elin, steff och Amanda.

RSS 2.0