his mama cries




























As the snow flies, on a cold and gray chicago mornin, a poor little baby child is born, in the ghetto.

Den här låten slår alla med hästlängder! Kan inte komma på en enda låt som är i närheten. Elvis säger jag bara!

091130

Trettionde november, en dag kvar till december månad. Vad mer har jag säga än att jag längtar som sjuttsingen till julen och tills snön faller. Tänk er stora, fina mjuka, kalla snöflingor singlande ner från himmelen på juldagsmorgonen, då det också ligger julklappspapper över hela vardagsrumsgolvet, utbrända ljusstumpar i varenda ljusstake och gröt kokande på spisen. Tillsammans med hela familjen sitter man runt frukostbordet med ett vinterland utanför fönsterrutorna. Tomtegröt, kanel och kanske någon lussebulle. Det doftar jul.








En liten resumé

I lördags tillbringade jag min kväll hos Amanda, tillsammans med ett gäng fotbollsbrudar. Vi såg på film, åt onyttigheter, dansade och hade allmänt trevligt. Synd var bara att jag tog fram kameran så sent när redan några hade gått, men men, här har ni oss vid halvtolv tiden. En aning spralliga.



Jag och Ellen dansar loss.

Becca, jag, Ellen och Amanda.

Sötaste Becca och finaste Sosso.

Jag liknar redaktör kjell( i vakna med the voice), Ellen kör på fjortisstyle och amanda ser bara förvånad ut.

Becca och Ellen.

Kolla vad söt Sosso är!

ett



Hej mina vänner. Första adven, första ljuset, första söndagen, första december.

Snälla rara, snart är julen här, längtar som in i bomben. Skriver senare ikväll om min advent-dag.
Nu: Fotboll på Tv.

Lördag eller Söndag, plus eller minus

Tjenahopp gummisnopp!

För ett tag sedan kom jag hem från Amanda, där jag spenderade kvällen tillsammans med ett gäng härliga flickor. Popcorn och godis har jag stoppat i mig till förbannelse, så mycket att jag fick ont i magen. Vi dansade runt till gamla schlagerdängor, michael jackson, rock klassiker och ny R'nB, en total blandning alltså. Jag lärde mig faktiskt moonwalk (nästan i allafall).

Vad mer? Jo, jag har färgat håret GULT och klippt min lugg alldeles för kort. Juste, Linnsan sov hos mig igår och idag var vi öppet hus, på Jensen Norra. Jag har städat och tränat med!

Imorgon/ idag är det första advent och det ska "firas" med julmarknad, ljus och middag hos min underbara mormor. Love you!

Nu, sängen!

Blackwhiterooom











Ni allra flesta har säkert sett mitt rum tidare, dock har jag möblerat om och fixat lite detaljer. Vad tycks?

BAJS DÅLIG TEXT

Hej mina vänner. Min blogg ligger nere tills på fredag, minst! Jag har alldeles för mycket att ta itu med.

Tänkte i alla fall skriva om lite som hänt, idag fick jag tillbaka mitt matteprov MVG(-), HELT OKEJ, Mvg är alltid ett mvg ,trots minustecknet denna gång. Jag har bestämt mig för vilka glasögon som ska inhandlas. Jag har fått lön och jag har varit på ett öppethus, jag har också blivit väldigt osäker på om jag verkligen ska gå natur eller om jag kanske ska gå sam istället? Nej nu får ja ta och ge mig, måste få orning på mitt liv nu! Hahah. Bye bye.

Btw, ja vet att min blogg suger! men jag blir strax tillbaka, nästa vecka börjar lucia träningarna, dvs endast halvdagar i skolan! Yippi nu kommer jag kunna blogga! ;D

Riktigglasögonorm!

TjenaTjena!
Idag besökte jag optikern. Medan jag satt med med apparater framför ansiktet och försökte lista ut vad det stod på tavlan framför mig, så satt mamma och garvade. Efteråt talade hon om att att för varje H sa jag B, för varje F sa jag T osv. Det hela resulterade i att jag behöver läsglasögon. Jag fick välja mellan sådana jag ska ha hela tiden eller sådana jag bara ska använda när jag läser/sitter framför datorn. Eftersom jag är rätt sportig och inte riktigt van med glasögon valde jag sådana jag endast ska ha när jag läser.
När jag kikade runt bland alla glasögon var det två par som jag föll för, men jag ska även dit imorgon för att prova lite fler.

De två översta var de jag fastnade för idag, och den understa hade de inte inne idag så det är dem ska jag ska prova imorgon.



Bengan



Jag som verkligen inte var något fan av Robin i Idol förra året har nu fallit för den här låten. Ahhh...

BIGBEN



Jag säger godnatt med en icke-visad bild från London i våras.

Elvis och lasermormor















Godkväll herrar!
Dagen har jag spenderat på två sätt, först som en städdag hemma med lite ommöblering och annat. Men sedan på eftermiddagen mötte jag upp fotbollslaget på stationen och drog in till karlberg för lite Laserspel på cybertown. Det var faktiskt ganska kul, trots att jag är något mörkrädd och har klaostrofobi.
På vägen hem stannade jag, Ellen och Elin ett antal gånger och fotade. Tur var hann vi med tåget säger jag bara! Väl framme i jakobsberg igen gick vi till klubbhuset och käkade uber god mat som Peter hade lagat. Mumsmums.

Puss på rumpan!

091120

Om inte alls lång tid är det december och då är det bara en månad kvar till nyårsskiftet, vilket då betyder att det inte är 00-talet längre. Då börjar 10-talet. Hur ska man uttala det årtioendet? Kanske tio-talet, ellet ettnoll-talet, eller kan man inte säga något alls?

Idag har jag gjort mycket mer än bara grubbla över den stora frågon här ovan. Jag har övat mig för nationellaprov, haft ett stort förhör i spanskan och en hel del annat. Ikväll ska jag däremot inte gör någonting alls, tänkte bänka mig framför idol med en Marabou apelsinkrokant i handen, inte illa pinkat, huh?

Pussisar till er.

Grön Röd Svart



Reslutatet av tråk med en kamera och Amanda Halonen. Jag tycker att jag ser lite(läs:mycket) sur ut,  inte sant?

Paljettmösa-Bikbok, Armband-Guldfynd och hemmagjorda.

Gymnasium?

Godkväll mina herrar!
En eftermiddag med min vän Emelie var ett tag sedan sist, men så idag trallade vi tillsammans hem till henne. Men så mycket gjorde vi inte, vi tittade på lite gymnasium på dataorn och pratade en massa. Lika trevligt som vanligt hade vi i alla fall.
Nu ska jag förbereda mig inför gymnasiemässan imorgon, lite frågor ska skrivas ner på papper(så att jag inte glömmer något, vilket dock inte skulle vara en nyhet om jag gjorde, men men.) och jag ska psykiskt förbereda mig med.

Nu: Spanska och SO.

Lugge







Fotona knäppte jag på väg hem och ifrån skolan idag. Sunkigt väder kanske ni kan lista ut att det var, men ingen sur Amanda för det.
Hemma landade jag i soffan med en kopp te och oth på tv, hur mysigt är inte det på en skala? Sedan blev de middag, och efter det satte sig mamma och jag och tittade igenom minst 30 olika gymnasiums hemsidor. Helt otroligt att man kunde falla för just ett speciellt! Måste dit på öppethus! Synd bara att intagningspoäng är hög, år tvålaxsju var det 280, och har antagligen stigit. Dags att plugga på här hemma så att jag kan närma mig 290 eller kanske 300...... man kan ju alltid få drömma.

Skulle ni kunna tro att jag har MVG i matte?

Hej världen. Alldeles nyss pratade jag med Emelie i telefon, vi pratade i jagvetintehurlänge, och det som susade mellan våra öron var matteformler som B*h/3, r3*4*3.14 osv. Lite jobbigt kanske, men eftersom det är prov imorgon så är man så illa tvungen att lära sig allt nu.
Jag lovade Emelie att visa min snygga uträkning jag gjorde undertiden vi pratade så här kommer den. Varsågod!



The girl in the mirror, Is me

Hola!
Skolan rullade på som vanligt idag. Svenska, Bild, Spanska och SO, så Halv tråkig dag helt enkelt. Imorgon hoppas jag på ljusare tider, det börjar ju i allafall härligt och bra med en sovmorgon till tio i tio. Goodie Goodie.

There's a girl in the mirror
I wonder who she is
Sometimes I think I know her
Sometimes I really wish I did
There's a story in her eyes
Lullabies and goodbyes
When she's looking back at me
I can tell her heart is broken easily


from Britney Spears's Girl in te mirror.

Vissa är jag beredd att offra lite mer för...


Emelie & the president

Amanda & the president

You don't know what you got till you're missing it a lot









Laddad, taggad, längar, helt till mig, sprallig, saknar, osv. Vecka nio åker AMANDORNA till Lindvallen igen. Skidor, snowboard, snö och sol. Mysfaktor på hög nivå!

- jag surfar inte bara på nätet.

















Gårdagen tillbringade jag på många håll. Till en början i Kista centrum med lite shopping och en biofilm. 2012, ni vet. Den var bra faktiskt, underhållande och så, men den kunde inte slå the day after tomorrow.

Kvällen spenderade jag hemma hos Becca tillsammans med Mickan, Helena och Elin också. Vi såg twilight, drack te, skrattade och pratade om rätt djupa saker. Ni är helt fantastiska tjejer!

P.S, Mickan jag är helt fast vid twilight nu. Gash vad jag längtar till new moon!

BIKBOK


Ett par jeans rikare, men ca 700kr fattigare. Nu börjar julklappsplånboken försvinna hel asså.
Jag fick även med mig en paljettmössa och en svart tjoktröja. Love.


Nattblogg


Linnsan och jag.

En av de två hundra bilderna som knäpptes(på min kamera) idag. Det  var dock en hel del som även knäppes med MLI's nikon. Ni kommer få se fler imorgon, nu ska jag dricka en kopp te och vila min lilla röst jag har kvar. Hejdå.

Fredagsfest

Tjena. Skolan var bara halv idag,  dvs jag hade ingen förmiddag. 12:55 började svenskan, med en underlig vikarie som inte kan ha varit speciellt gammal, max 5 år äldre än oss! Hon var inte heller så sugen på att vara där, vilket hon markerade genom att skrika på oss så fort vi klev in genom dörren. Hon också efter halva lektionen, så i ungefär 40 minuter satt vi och skrek, klappade händerna, sjöng "hata göteborg", skrattade och hade bäst.
Däretfer var det idrott och den roligaste lektionen på länge!

Nu ska jag städa och sedan fixa mig inför kvällen. Festoutfit ska jag ta innan jag går, och sedan ska nog kameran med också. Byebye.

ett och annat



Två tavlor som föreställer två olika delar av en av världens coolaste städer. London.

Vad har hänt de senaste dagarna kan ni ju undra. Jo, i en snabbgenomgång kan jag nog tala för er ett och annat. Jag har pluggat, vilat, blivit förgiftat, sovit på golvet utanför vårat klassrum, ätit onyttigt, skrivit prov, låtit bli att äta, varit sjuk... ja och mycket annat. Nu istället sitter jag här med Hyponeurikostiskadiafragmakontravibrationer, vilket inte är speciellt kul. Mitt bröst/mage kommer att sprängas inom ett par minuter(känns det som).

Godnatt. Sov sött.

nio


Godkväll allesammans.
lyssna till min
Spotify lista innan ni joinar sängen vettja!

JAG ORKAR INTE LADDA IN BILDER!

Berättade inte jag i inlägget innan att jag inte gillar när folk skrämmer mig. Varför händer då näst intill samma sak kvällen efter? Dock något läskigare denna gång. Det kan nog Bella intyga med tanke på hur mycket hon såg att jag skakade och hur snabbt jag sprang. Jag vill inte riktigt gå in på detalj om vad som hände, men seriöst förföljer den röda bilen mig? Jag blir fan rädd!

Idag är det farsdag. Så grattis till min underbara pappa, love you!
Det blev en dag på Ikea idag i allafall och en hel del grejer att skriva upp på önskelistan till jul hittade jag. Nu får jag bara hoppas att tomten tar en tur till Ikea för min skull! Efter shoppingen for jag med familj hem till morfar där det bjöds på mat och trevligt sällskap.
Nu väntar sängen och en massa plugg, eftersom jag inte pluggat på en hel vecka så ligger jag en aning efter. Bad Amanda, Bad!

Förbannad.

Tjoho mina vänner.

Igår tog skolan slut för denna vecka, vilket är grymt skönt! Kan ni tänka er att det redan gått en vecka sedan det var lov. EN HEL SKOLVECKA! Aja, nog snackat om det.
    Igår kväll gick jag en sväng hem till Camilla, där även Jessica var. Vi gick ut och mötte lite folk vid lund. Där var blev det bl.a en brasa, sång, dans och mycket annat. Jag kände dock inte så värst många där, kände faktiskt inte ens igen de flesta. Men trevligt hade vi det i allafall, trots att det blev en aning stelt i mellan åt. Vi var inte där så länge heller, men det gjorde ingenting för jag frös så in i helvete.
   På vägen hem fick jag sällskap av Jessica, Camilla, Olivia, Josefin, Daniel och Tobias en bra bit. Men lite senare skulle jag och Daniel gå åt ett annat håll, och det gick bra, till en början! Vi snackade om lite knäppa saker en stund, rättare sagt fram tills vi skulle skiljas åt. Då gick jag upp för en backe och så gick jag längst med en gata med hus på båda sidorna. När jag gått ungefär halva gatan fram hör jag en bil som startar bakom ungefär 20m bakom mig, så jag vänder mig om och blir bländad av det starka ljuset. Jag vände mig snabbt om igen, samtidigt som jag hörde en rop " WHOOOOOOOO" bakom mig. Jag vände mig igen för att se efter som jag visste vilka det var, men såg inte människa, utan bara en bil som nu körde rätt snabbt bakom mig. Nu små sprang jag fram. Precis innan bilen skulle svänga in på en annan väg så stannade den och de i bilen ropade på samma sätt igen. Den stod kvar en stund samtidigt som mitt hjärta började banka lite hårdare.... Tillslut tryckte föraren på gaspidalen igen och bilen försvann. Ett lugn spred sig genom min kropp och jag saktade ner.
   Varför skulle de skrämma mig? Så onödigt och elakt. Åhh jag blev så förbannad när jag väl kom hem. Varför ska en tjej i tonåren kunna få gå ute utan att behöva rädd? Så fel! ÅHHHH!!!

Klagoinlägg blandat med massa verklighet.

Pusspåer.


Blackandwhite



Bilden togs i någon studio på kungsgatan någon gång i Juni. Och för er som inte känner mig, det är jag på bilden.

Un beso.

Jag kommer tillbax.

Okej, jag vet att jag är världens sämsta bloggerska! Men jag kan lova att det blir lite bättre imorgon när det bkir helg igen, jag ska fixa mitt rum och datan lite mer då.

Igår simmade i jag simhallen med ett par flickor från fotbollslaget, Becca, Sosso, Elin och Emelie. Kul hade vi och rätt hungriga var vi när vi klev upp ur bassängen också. Idag har det istället inte hänt så mycket, eller det har snöan och regnat som fan.

Btw. Vill ha en sådan här tygpåse. Älskar den!

textning

Hola amigos!

Idag skulle jag börjat med en slöjdlektion, men icke sa nicke. Inställd! Jag fick istället sätta mig på cykelsadeln och trampa hemmåt, vilket resulterade till en timmes tv tittande och lite lek med frukter och kameran. Vilket ni kommer få se mer av senare.

Igår hade jag sista träningen innan uppehållet i fyra veckors tid, lite sorgligt. Som tur är så kommer vi tjejer i laget träffas ändå, lite simning, friskis, löpning och annat kommer vi syssla med.

Nu ska jag spendera lite tid med min familj framför rapport. Hah. Puss.

"Bussen går halv nio men den brukar vara sen"



Idag påminnde pappa mig om denna gamla skönhet. Trallvänlig och lite rolig. Tralla med vettja!

andra november









Bakom kameran: jag och Bella.

Jag sitter vid mammas dator och har därmed inga bilder att bjuda på.

Hola. Jag sitter med ett antal religionsböcker uppslagna här bredvid datorn. Till imorgon har jag en SO uppsats som ska vara in lämnad, snälla jag ber att den är bra. Vill så gärna ha MVG, men ska nog inte hoppas och önska för mycket för då kommer jag bli besviken sedan.

Idag har jag sett finalmatchen, som ni kanske läste om i inlägget nedan, men jag har även ägnat lite tid i Kista galleria och här hemma. En julklapp inhandlades, och det var mamma som köpte en till mig faktiskt. Wiie!

Nej nu ska jag skriva slutsatsen på mitt arbete. Må fint!

p.s, imorgon börjar jag 13:00 och slutar 15:00. Jippie.


Söndag



AIK vann SM guld, men det vet ni säkerligen vid det här laget. Jag tror att halva Sverige satt bänkad framför tv burken denna eftermiddag mellan 15-17, då det var final i allsvenskan mellan de två största städerna i landet.

AIK som innan matchen ledde med en poäng över tabelltvåan IFK göteborg, fick se ett mål i baken efter 32 minuters spel. Göteborgs Tomas Olsson magade in bollen över mållinjen. 1-0 till Götet efter första halvlek.

Men redan efter tio minuter i andra halvlek kom kvitteringen av AIK. Ett anfall som startade i en duell på AIKs högerkant mellan Martin Mutumba(AIK) och Erik Lund(IFK). Antonio Fávio satte i allafall bollen i nätet bakom Göteborgs målvakt. Nu hade Aik pokalen i sina händer, men målskörden var inte över för det. AIK's inhoppare och lagkapten  Daniel Tjernström satte även slut resultatet 2-1 till AIK i den 85:e minuten. Matchen snyggaste mål som kom till då Dulee Johnson chippade fram till Tjerna, som sedan sköt i en snälv vinkel, men lyckades ändå få bollen bakom Göteborgs Kim Christensen.

Ett Grattis till AIK's nya tränare som vann SM guld i sitt debut år som träna för ett allsvensktlag.


AIKs  tränare, Michael Stahre.

-Vad tycker ni om Martin Mutumbas tatuering? Två dgar innan segern var klar tatuerade han in "A.I.K GULD 2LAX9", på bröstet. Han var säker, han visste att de skulle vinna. Är inte mannen från Rinkeby för skön?

Update.

Hejsan allihopa.
Jag tänkte skriva lite om dagen nu, jag har ju endast lagt en massa videos och bilder. Men först kommentera om lite om våra videos, är de bra? Det verkar inte så för ni har varit så tysta idag. Kommentera mer! (Amanda, Hahaha).

Hursomhelst så träffade jag Bella idag en stund. Vi fotade lite och "åt lunch", som var två smörgåsar och oboy. Mums. Klockan sex kom jag hem till Amanda, och resten vet ni ju. Kolla bara i inläggen nedan!

Om ett tag väntar sängen. Puss.



Varmchoklad!

RSS 2.0