Söndag

AIK vann SM guld, men det vet ni säkerligen vid det här laget. Jag tror att halva Sverige satt bänkad framför tv burken denna eftermiddag mellan 15-17, då det var final i allsvenskan mellan de två största städerna i landet.

AIK som innan matchen ledde med en poäng över tabelltvåan IFK göteborg, fick se ett mål i baken efter 32 minuters spel. Göteborgs Tomas Olsson magade in bollen över mållinjen. 1-0 till Götet efter första halvlek.

Men redan efter tio minuter i andra halvlek kom kvitteringen av AIK. Ett anfall som startade i en duell på AIKs högerkant mellan Martin Mutumba(AIK) och Erik Lund(IFK). Antonio Fávio satte i allafall bollen i nätet bakom Göteborgs målvakt. Nu hade Aik pokalen i sina händer, men målskörden var inte över för det. AIK's inhoppare och lagkapten  Daniel Tjernström satte även slut resultatet 2-1 till AIK i den 85:e minuten. Matchen snyggaste mål som kom till då Dulee Johnson chippade fram till Tjerna, som sedan sköt i en snälv vinkel, men lyckades ändå få bollen bakom Göteborgs Kim Christensen.

Ett Grattis till AIK's nya tränare som vann SM guld i sitt debut år som träna för ett allsvensktlag.

AIKs  tränare, Michael Stahre.

-Vad tycker ni om Martin Mutumbas tatuering? Två dgar innan segern var klar tatuerade han in "A.I.K GULD 2LAX9", på bröstet. Han var säker, han visste att de skulle vinna. Är inte mannen från Rinkeby för skön?